20 Augustus 2008
+ 31 - 29
En miljoen platen...

Nu heb ik zelf een behoorlijke verzameling vinyl. Zalig. Platen blijven boeien. Maar een miljoen? Ik kan het me haast niet voorstellen. Paul Mawhinney uit Pittsburgh heeft er, als je er de singeltjes bij optelt, ruim 2,5 miljoen in z'n collectie zitten. Maar Paul worstelt met z'n gezondheid, dus wat nu? Sean Dunne maakte er een korte documentaire over. Zeker voor verzamelaars van vinyl een mooi en tegelijkertijd verschrikkelijk document. Zoveel platen die verloren zouden kunnen gaan? Een nachtmerrie...


Meer uit het archief van Sean Dunne vind je op Vimeo

Overigens is Paul Mawhinney vaak bekritiseerd: zijn collectie mag dan wel heel erg groot zijn, maar er zouden geen enorme hoeveelheden chte collector's items tussen zitten. Het schijnt dat hij in z'n eigen winkel vroeger vooral veel cut-outs verkocht, wat de waarde van z'n verzameling ook danig zou drukken. En de 83% die niet op CD verkrijgbaar is, zou zo bar slecht zijn dat het ook nooit op CD uit zal komen. De Rolling Stones LP die hij laat zien is kennelijk minder zeldzaam dan Mawhinney claimt. Het blijkt dat Paul al jarenlang pogingen doet om de collectie te slijten, en juist om al deze redenen nog geen koper gevonden heeft. Sommigen zeggen dat als Paul echt wil dat z'n collectie voor het nageslacht bewaard blijft, hij alles gewoon moet schenken aan, bijvoorbeeld, The Library of Congress. Dan weet ie tenminste zeker dat het goed komt met z'n platen. Paul wil er echter nog steeds 3 miljoen voor hebben. Niettemin blijft het een heel mooi stukje film; ik heb ervan genoten. Een must voor liefhebbers van vinyl en LP's!
  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.