31 Oktober 2005
+ 9 - 10
Weer een illusie armer

Je wordt er toch ook gek van? Heb je net een spindeltje van 100 cd-r schijfjes besteld, kom je erachter dat het met de levensduur van die dingen nog wel eens heel slecht gesteld kan zijn. En dan te bedenken dat ik nog cassettebandjes uit de jaren '70 heb, die het nog prima doen...

Nu moet ik zeggen dat ik van één fenomeen nog geen last heb gehad (afkloppen), ook niet in m'n eigen cd-collectie: cd-rot. Bij cd-rot gaat van je geliefde muziekcollectie het aluminium filmlaagje door roest naar de knoppen. Maar goed, lees dit lange artikel maar eens. Ik ben benieuwd of m'n cd-rretjes van twee jaar geleden nog leesbaar zijn!

Dat die dingen korter mee zullen gaan dan een fiets of een auto was me al wel duidelijk maar dat het er zo slecht voorstaat is toch wel triest.
Gaan we nu met z`n allen de fabrikanten aanklagen ?

Tsja… Ik weet ‘t ook niet zo goed. Ik brand nu zelf een jaar of twee van die ondingen en die doen ‘t, voor zover ik kan nagaan, nog prima. Bovendien heb ik nog cd’s liggen die ik al kocht in 1988 en 1989 en die draaien ook nog. Geen cd-rot in ieder geval…

Hey ouwe…. de pest is juist met je zelf gebrande cd`s
Ik heb tot nu toe ook nog geen problemen met eerlijk betaalde cd`s van uitgevers.
( op de cd`s na dan die ik zelf heb vertieft door ze jaren overal en nergens te laten liggen zonder hoesje of onder m`n auto stoel tegenkom met de verwachte krassen )
Maar zelf gebrande cd`s zijn echt van een minder kaliber, die kan je maar beter in de hoesjes bewaren en beschermen tegen zonlicht.
Ik kreeg ooit de tip om van goed beschermde zelfgemaakte cd`s om de 5 jaar een copie te maken en ik ben dankbaar voor die tip.
Het is al voorgekomen dat cd-tjes van 6 a 7 jaar oud blijven draaien in m`n cd speler en dat ik geen index meer te zien krijg.

Da’s dan mooi kut… Ik heb redelijk wat cd-rretjes die intussen al een jaar of twee oud zijn. Vanavond maar eens checken hoe het daarmee gesteld is.

Hey Jeroen!
was wel gezellig vrijdag he!! was echt lachen :P
ik heb onze foto op mijn pc staan, dus als je mij even mailt, dan stuur ik je die.
ik bel je zowiezo ff binnenkort :P
grtz, Jelle

p.s. PORNO!


  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.